Δέκα ταινίες που υμνούν το ντιζάιν και την αρχιτεκτονική

Architecture Festival

Το Architecture & Design Film Festival για πρώτη φορά στην Ελλάδα από σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη

Μια συναρπαστική επιλογή ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει στο κοινό το πώς οι αρχιτέκτονες και οι ντιζάινερ σκέφτονται, δουλεύουν και δημιουργούν.

Το Architecture & Design Film Festival (27-29 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη) είναι μια γιορτή, που αναδεικνύει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν την Αρχιτεκτονική και το Ντιζάιν. Οι ταινίες αναδεικνύουν οραματιστές δημιουργούς, την εμπνευσμένη διαδικασία του σχεδιασμού, περιβαλλοντικά ζητήματα και τα λαμπρά αντικείμενα ντιζάιν που βλέπουμε και χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων με κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, παράλληλα events και παρουσιάσεις. Οι ενδιαφέρουσες προβολές, τα σημαντικά πρόσωπα που συμμετέχουν στα πάνελ και μια σειρά από πρωτότυπες εκδηλώσεις αποτελούν τα χαρακτηριστικά του ADFF, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα κορυφαία θεματικά film festival με φανατικό κοινό. Το ADFF απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την Αρχιτεκτονική και το Ντιζάιν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνδυάσουν ψυχαγωγία, networking και εκπαίδευση.

Η πρώτη εμφάνιση του Architecture and Design Film Festival στην Ευρώπη, θα γίνει επί ελληνικού εδάφους, στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ του Archisearch.gr και της Demand, δυο σημαντικών φορέων που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια έναν συστηματικό διάλογο με τον κόσμο της Αρχιτεκτονικής και του Ντιζάιν.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες που αντικατοπτρίζουν το πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό προφίλ της παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής και του Ντιζάιν, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες θεματικές συζητήσεις σε καλά οργανωμένα πάνελ και να συναναστραφεί με καταξιωμένες προσωπικότητες που προσεγγίζουν τους δύο τομείς με το πιο υψηλό αισθητικό κριτήριο σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά οι ταινίες στο in.gr

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}